Gönderen Konu: Gemlik Lisesi Anadolu Lisesi Olsun  (Okunma sayısı 124 defa)

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Co-Admin
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle
Gemlik Lisesi Anadolu Lisesi Olsun
« : 23 Mayıs 2010, 23:46:15 »

Eğitim Bir-Sen Gemlik temsilcisi Halil Gemici Gemlik ilçemizin ikinci hatta üçüncü Anadolu lisesine ihtiyacı olduğunu bu konuda geç kalınmaması gerektiğini açıkladı.
            Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce yayınlanan “Genel Liselerin Anadolu Liselerine dönüştürülmesi” çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Gemlik temsilcisi Halil Gemici; Milli Eğitim Bakanlığınca Valiliklere gönderdiği genelgede yer alan hususlara dikkat çekerek "Genelge gerekli alt yapı, öğretmen ve derslik ihtiyacının planlanması açısından olumlu bir çalışmadır. Bakanlığımız genel liselerdeki başarı düzeyinin istenilen seviyede olmadığını görerek böyle bir çalışma başlatılmaktadır. Gerekli tedbirlerin alındığında uzun vadede ihtiyaç durumuna göre genel liselerin Anadolu Lisesine dönüştürülmesi planlanmıştır. Bakanlığımızın düşündüğü nokta AB Ülkelerinde eğitimin % 70'i mesleki % 30'u genel lise(akademik) eğitimdedir.   Ülkemizde ise Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) başarı oranı genel liselerde daha düşüktür.
Bakanlığımız bu çerçevede genel liselerin Anadolu Lisesine dönüştürülerek başarı düzeyinin ortaöğretim ve mesleki öğretimde artırılması 2010-2013 yılları arasında hedeflenmektedir” dedi.
            Halil Gemici “ilçemiz için acilen ikinci hatta üçüncü Anadolu lisesine ihtiyaç olduğunu, nüfusu ilçemizden daha az ilçelerin ikinci hatta üçüncü Anadolu Lisesi olmasına rağmen ilçemizde neden olmasın.  Ayrıca ilçemizde Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Denizcilik Meslek Lisesi gibi farklı program uygulayan meslek liseleri de neden ilçemize kazandırılmasın” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 Gemici, “Bakanlıkça birçok alanda belirlenen hedefleri Gemlik ilçemizin gerçekleştirdiği görülmektedir. Bu durumda ilçemiz tarihine mal oluşu, birçok ünlünün yetiştiği, ilçemizin adını taşıyan Gemlik Lisemizin ikinci Anadolu lisesi olarak acilen 2010-2011 eğitim öğretim yılında öğrenime başlatılması için herkes gibi sendika olarak biz bu dönüşümü desteklediklerini söyleyerek, ellerinden gelen çabayı bu konuda göstereceklerini” belirtti.  

http://www.gundemmedya.com/haber/Gemlik-Haberleri/3737.html

Çevrimdışı buraq byram

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2010, 12:40:41 »
anadolu liselerinin bir özelliği kalmadı.

Çevrimdışı gizemcbal411

• koü-elektronik ve haberleşme mühendisliği 2.sınıf
    • Profili Görüntüle
    • koü elohab filmi
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2010, 20:02:41 »
alanlar da kalkmış böyle bir sistem nerede görülmekte acaba merak ediyorum eğitim sistemimiz nereye gidiyor...eskiden 70 puan ile anadolu lisesine giren öğretmenler için bile şimdi 40 puan barajını aşmaları yeterli oldu kalitenin gittikçe azaldığı liselerden nasıl bir öğrenci profili beklenmekte ? düz liseleri anadolu yaparken yanlışlıkla(!)--[ki eminim bilinçli] anadolu liseleri düz lise olma yolunda...YAZIK!
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2010, 23:31:12 by gizemcbal411 »

Çevrimdışı melloody

• Bir şey var aramızda...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2010, 21:22:02 »
Gizem haklı. düz liseleri anadolu lisesi yapmak anadolu liselerini düz lise yapmak gibi bir şey. hazırlığı kaldırdılar, 9.sınıfta 10 saat ingilizce dersimiz vardı. artık 9.sınıfta 6 saat ingilizce dersi olacakmış. e ne farkı kaldı düz liseden? düz lisede 4 saat. bu mudur?

Dokuz Eylül Üniversitesi
 İşletme(İngilizce)

Çevrimdışı buraq byram

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2010, 11:54:12 »
hep dış mihraplar :D

Çevrimdışı melloody

• Bir şey var aramızda...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2010, 13:40:28 »
bence bu buraq byram isimli üyeyi siteden atalım. hep konuları kirletiyo. ayıp denen bi şey var :D

Dokuz Eylül Üniversitesi
 İşletme(İngilizce)

Yorum yaz