Gönderen Konu: Manastır’a Belediye’den 29 derslikli ilköğretim okulu  (Okunma sayısı 85 defa)

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Co-Admin
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle

Gemlik Belediyesi okul ihtiyacı olan Manastır için ön proje hazırlattı. 

--------------------------------------------------------------------------------

Gemlik Belediyesi tarafından Manastır Bölgesi’nin ihtiyacı olan ilköğretim okulu ile ilgili ön proje çalışmaları, dün Cumhuriyet İlköğretim
Okulu’nda tanıtıldı.
CHP Gemlik Bele diye Meclis Üyesi Mimar Arzu Karataş
tarafından hazırlanan 29 derslikli 3 katlı modern ilköğretim okulunun ön projele ri Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler tarafından önce
okul yöneticilerine daha sonra da okula gelen İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen’e gösterildi. Brüt 5115 metrekare alanda 29 derslik, 6 laboratuvarlı kot tarafına da bir kat kazanılarak zeminle birlikte 4 kat olarak inşa edilecek olan Cum huriyet Mahallesi Yeni İlköğretim Okulu’nun alt katında spor salonu ve toplantı salonları bulunacak. Çatı katında hobi odaları oluşturmak istediklerini söyle yen Belediye Baş kanı Fatih Mehmet Güler, buralarda müzik, resim, el işleri gibi ders öğretmenlerinin özel bir çalışma odaları olabileceği gibi
mesleki çalışmalar yapacak oda olarak da kullanılabileceğini söyledi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu yöneticilerine ön projeyi bı rakan Belediye Baş kanı Fatih Mehmet Güler, projeyi ince leyerek kendilerine bir hafta içerisinde önerilerini içeren bir rapor vermelerini istedi.
2010 YILINDA YAPILACAK
Okul projesi ile ilgili bilgilerini okul öğren cileri ile de paylaşan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, öğrencilere seslenerek, gelecek yıl Manastır’a yeni bir okul daha yapa caklarını ve kalabalık sınıflar yerine az öğrencili sınıflarda öğrenim göreceklerini söyledi.
Daha sonra söz alan Kaymakam Mehmet Baygül, Gemlik’e geldiğinde ilk yaptığı işin derslik ihtiyacını tespit etmek oldu ğunu belirterek, “Gemlik’in 240 derslik açığı var. Her yıl artan öğrenci sayısı ile bu açık daha da yukarıya çıkıyor. Gayretlerimiz ile geçtiğimiz yıl Sunğ ipek Yerleşkesi ya nında 2 okulun inşa atına başladık. Bunların biri Kız Meslek Lisesi olarak hizmet görecek, diğeri ise Gemlik’in ihtiyacı olan okul olarak kullanılacak. Hiçbir ilçeye aynı anda iki okul yaptırmak mümkün değil dir. Bu okullar için 17-18 trilyon lira para harcandı. Yaklaşık her yıl öğrenci sayı mız 1500 kişi artmaktadır. Bu da her yıl bir okul açılması gerekiyor demektir. Cumhuriyet Mahal lesi’ne yapılacak olan bu okul ya belediye tarafından ya İl Özel İdaresi tarafından ya da bir sponsor tarafından yapılacaktır.” dedi.
Çocuklar semtlerine yeni bir okulun açılması haberini almaları üzerine, Kaymakam Baygül’ü ve Başkan Güler’i alkışladılar.

Haber Tarihi : 11.11.2009
Haber Editörü : KADRİ GÜLER
Haber Kaynağı : gemlik korfez gazetesi

Yorum yaz