Gönderen Konu: Neden denizci olmayalım?  (Okunma sayısı 267 defa)

Çevrimdışı Bahadır

• *
    • Profili Görüntüle
Neden denizci olmayalım?
« : 12 Temmuz 2009, 19:35:53 »
öss puanlarının açıklanmasıyla herkesin beynini yıkayarak denizciliği seçmesini tavsiye ediyorum özellikle biz aktif eğitim öğretim hayatındayken.eski zamanlardaki gibi kimse gidip bi daha gelmemezlik yapmıyor teknolojinin denizciliğede faydası oldu:)
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2009, 20:44:53 by [ADMIN] »

Çevrimdışı hotprospect

• #a#_#hotp#_#tms#
    • Profili Görüntüle
neden denizci olmayalım?
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2009, 20:27:58 »

gemileri falan kaçırıyolar ama :D
göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten,
affet senden habersiz aldığım her nefesten...
--------
t<1814400
---------

Çevrimdışı RodzoRamo

• *
    • Profili Görüntüle
neden denizci olmayalım?
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2009, 14:15:06 »
ticari gemilerin kaçırılması benim gibi puanı veya sıralaması deniz ulaştırma fakültelerine giremeyecek olanların ve gemilerin kaçırılmasını umut olarak(tercihi cazibesini kaybetmesi ve tabanın düşebilme ihtimalibakımından) görenlar için gayet iyi bi gelişme. keşke bi kaç gemi daha gemi kaçırılsa bellki taban 1-2 puan  daha düşer:d

orası sokakların da caddelerinde çıktığı yerdir;adresi yoktur adı vardır.

Çevrimdışı RodzoRamo

• *
    • Profili Görüntüle
Neden denizci olalım?
« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2009, 14:18:44 »
neden denizci olalım denizcilik insanoğlunun yapmakta olduğu mesleklerin en zorlarından olagelmişitir binlerce yıldır?                 
orası sokakların da caddelerinde çıktığı yerdir;adresi yoktur adı vardır.

Çevrimdışı Bahadır

• *
    • Profili Görüntüle
neden denizci olmayalım?
« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2009, 20:43:39 »
İnmarsat uyduları ,mf-hf telsizleri sayesinde ,GPS sayesinde eskisi gibi zorluğu kalmadı herşey otomatik artık üstelik 3-4 aylık kontratta atabiliyorsun ya da istediğin zaman gemiden inebiliyorsun daha da çok imkanı var aslında.Denizcilik sektöründe ilerlemek ekonomiyi güçlendiren en önemli faktörlerden biri Yunanistan gibi mesela nüfusu az ama armatörlerin çoğu yunanlı.Bizde yavaş yavaş gelişiyoruz beyaz listeye girdik ve devamıda gelecek.Birkaç geminin kaçırılması yazmak için engel olmamalı bence her mesleğin cilveleri vardır.

Çevrimdışı gizemcbal411

• koü-elektronik ve haberleşme mühendisliği 2.sınıf
    • Profili Görüntüle
    • koü elohab filmi
Neden denizci olmayalım?
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2009, 20:46:58 »
öss puanlarının açıklanmasıyla herkesin beynini yıkayarak denizciliği seçmesini tavsiye ediyorum özellikle biz aktif eğitim öğretim hayatındayken.eski zamanlardaki gibi kimse gidip bi daha gelmemezlik yapmıyor teknolojinin denizciliğede faydası oldu:)
kaptan tam tersine tavsiye etmiyor hatta beni soğuttu yahu :D
kaptan ne diyorsun bu duruma :D

Çevrimdışı [ADMIN]

• ---[FLP]---
  • Administrator
  • [kaptanlvnt]
    • Profili Görüntüle
Neden denizci olmayalım?
« Yanıtla #6 : 15 Temmuz 2009, 21:02:45 »
“Denizlere hakim olan cihana hakim olur.”

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa

“Denizlere hakim olan bir millet, dünyaya hakim olur.”

Amiral Alfred T. Mahan

Barbaros Hayrettin Paşa yıllar öncesinden bu sözü söylemiş ve sonrasında İngiliz amiral benzer bir söz söylemiştir.Ama İngiltere kadar denizciliğe önem vermediğimizden dolayı şu an ekonomik olarak çok güçlü değiliz.İngiltere ise çok büyük bir millet olmamasına rağmen denizcilik konusunda dünyada lider konumdadır.Bu liderlik denizcilikle sınırlı olmayıp hepimizin bildiği gibi dünyada liderlik yarışındadır.

Denizcilik mesleğine gelince,

"İnsanın delisi denizci olur" derler.. bencede denizci olmak istiyorsanız biraz uçuk kaçık bir tip olmalısınız.Denizlere açılıp 7 kıtayı görmek herkese nasip olmaz.Ayrıca bu kadar gezerken kimse size bu gezi için parada vermez sanırım.Ve şu an ülkemizde en çok kazandıran meslekler arasında denizciler(kaptan ve çarkçı) yer almaktadır.

Gelişen teknoloji sayesinde okyanusun ortasında bile sesinizi 6 sn içerisinde CRS (Coast Radio Station) 'a duyurabilirsiniz.Güvenlik açısından son derece disiplinli yönetim politikları uygulanmaktadır.

Eskiden olduğu gibi çok fazla insan gücüne gerekte yoktur.Örnek olarak Gemport'a gelen bir gemi bir yada 2 gün içerisinde limandan yükleme tahliye yaparak ayrılabilir.Eskiden bu süre bir kaç ayı bulmaktaymış.

Ayrıca yıllarca denizlerde çalışmak zorunda değilsiniz.Limanlarda, Denizicilik şirketlerinde ve Bankalarda yönetici olarak işe başlayabilirsiniz.Çünkü kaptanlık aslında liderlik ve özünde insan yönetimidir.Nitekim günümüzde büyük bankaların merkez yönetimlerinde Süvarileri görebilirsiniz.

Tabiki zorluklarıda yok değil.Herkesten uzakta denizle başbaşa kalabilmeli insan.

Geleceğin mesleği olarak Uzakyol Vardiya Zabitliğini liste başında görüyorum.

Ayrıntılı bilgi isteyenlere dahada anlatabilirim.Denizciliğin bir güzel yanıda anlatacak her zaman bir anınız vardır...

Çevrimdışı Bahadır

• *
    • Profili Görüntüle
Neden denizci olmayalım?
« Yanıtla #7 : 15 Temmuz 2009, 21:07:32 »
Allah selamet versin kaptan:)

Çevrimdışı gizemcbal411

• Profili Görüntüle
    • koü elohab filmi
Neden denizci olmayalım?
« Yanıtla #8 : 16 Temmuz 2009, 10:15:04 »
helal olsun kaptan çok güzel yazmışsın ..
kızlar için zor olduğu konusunda hala aynı fikirde misin kaptan onu sorayım bari :)

Çevrimdışı [ADMIN]

• ---[FLP]---
  • Administrator
  • [kaptanlvnt]
    • Profili Görüntüle
Neden denizci olmayalım?
« Yanıtla #9 : 16 Temmuz 2009, 10:38:22 »
Bayanlar için bence pek uygun olmasada her sene bayanlardan baya ilgi gören tercih edilen bir bölüm ama birinci sınıf bitince staja çıkacakları zaman kendilerine gemi bulamıyorlar şirketler gemilerinde bayan zabit istemiyorlar.Ancak bazı şirketler özellikle kabotaj hattında yada Akdeniz-Karadeniz hattında düzenli çalışan şirketler bayan zabit alıyorlar.

Bayan kaptan sanırım daha hiç yok en yüksek 2. Kaptan duydum zaten Kaptan olabilmek için denizde belli bir süre sefer yapmış olmalısınız.Gemide ortalama 17-18 kişi çalışıyorsa bunun birinin bayan olması, uzun süre sefer yapmak gibi koşullar hem bayan için zor hemde gemi ve şirket için olumsuz bir durum oluyor.

Bayanlar gördüğüm kadarıyla şirketlerde personel müdürlüğü, eğitim müdürü gibi mevkilerde çalışmaktadırlar.

Çevrimdışı gizemcbal411

• Profili Görüntüle
    • koü elohab filmi
Neden denizci olmayalım?
« Yanıtla #10 : 16 Temmuz 2009, 17:20:09 »
sağol kaptan bilgi için :)

Yorum yaz