Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Forum
Yardım
TinyPortal
Ara
Takvim
Facebook
Giriş Yap
Kayıt Ol
Gcbal Mezunları Derneği
»
Forum
»
Üniversiteler ve Meslek Rehberi
»
Meslek Rehberi
»
Meslekler
»
İktisat
(Moderatör:
dr.mete
) »
İktisat
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İktisat (Okunma sayısı 100 defa)
CO-ADMİN
Uğur Tanrıverdi
Co-Admin
2006 Mezunu
İktisat
«
:
30 Haziran 2009, 21:51:56 »
İktisat
Tükenebilir kaynakların, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için etkin şekilde kullanılması, bu kaynakların arttırılması, üretilen mal ve hizmetlerin paylaşımı ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapılır. Çok çeşitli alanlarda çalışabileceği gibi daha çok bankalar ile eğitim ve araştırma kurumlarında çalışılabilir. İktisat programı, tükenebilir kaynakların insanların ihtiyaçlarını karşılamak için en etkin biçimde kullanılması, bu kaynakların artırılması ve üretilen mal ve hizmetlerin bölüşümü ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapar.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
İktisat programında temel ekonomi derslerinin yanı sıra yönetim, hukuk, işletmecilik, istatistik, uluslararası ilişkiler alanlarına ilişkin dersler de verilir. Okutulan derslerin amacı öğrencilere genel bir bilgi kazandırmanın yanında çözümleme ve eleştirme gücünü geliştirmektir.
Gereken Nitelikler:
Bu alanda öğrenim yapmak isteyenlerin akademik yeteneğin yanı sıra, sayısal düşünme yeteneğine de sahip olmaları beklenir. Başarılı olabilmek için her şeyden önce araştırma, inceleme yapmayı, yönetim ve idari alanlarda çalışmayı sevmek önemlidir. Yaratıcılık da bu alanda başarıyı artıran bir özelliktir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:
Üniversitelerin iktisat bölümlerinden mezun olanlar işgücü piyasasında "İktisatçı" olarak görev alırlar. İktisatçılar çalıştıkları kurumda hammadde ve insangücü kaynaklarının en kârlı biçimde kullanılmasına ve üretilen malların pazarlanmasında en uygun yöntemlerin bulunmasına çalışırlar.
Çalışma Alanları:
Mezunlar çok çeşitli alanlarda iş bulabilmekle birlikte, ise de son yıllarda en çok bankalar ile eğitim ve araştırma kurumlarında istihdam edilmektedirler.
debris
İktisat
«
Yanıtla #1 :
30 Haziran 2009, 22:11:42 »
ilk sene alınan dersler :
İlk dönem
Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I
Davranis Bilimleri
Genel Isletme I
Hukukun Temel Kavramlari
Iktisada Giris I
İngilizce I
Matematik I
Muhasebeye Giriş
Türk Dili
2.dönem
Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi II
Davranis Bilimleri II
Envanter Bilanço
Genel Isletme II
Iktisada Giris II
Ingilizce II
Matematik II
Medeni Hukuk
Türk Dili II
1. sınıfı acayip kolay olan bu bölüm gidgide zorlaşan bir grafiğe sahip olup sayısal zekası mükemmel olan kişiler için idealdir .( bana ideal değil yani
)
İş alanı oldukça geniş ancak iş bulamama olasılığı da aynı orantıdadır. (Eğer kendinizi geliştirmezseniz ... )
Amaç : kıtlıktaymış gibi hep diken üstünde yaşayacaksın , hep tasarruf hep kısıtlama yani
iktisat yapacaksın...
Ekonomi hobin olacak çok seveceksin ...
Ekonomik terimleri , ekonomi sistemlerini çok iyi bileceksin ...
Yöneticilık vasfın varsa çok iyi bir artı olur ...
Çok iyi çalışırsan bu bölümden idari hakim de olabiliyorsun.
Tercih meselesi ama bence kariyer yapmak gibi bir idealiniz yoksa , zorlanmadan bitireyim 4 senemi diyorsanız , hiç iktisatla muhatap olmadan kamu yönetimi ya da işletme yazın gitsin
...
http://www.facebook.com/Useyd
http://www.myspace.com/useydcitlak
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gcbal Mezunları Derneği
»