Gönderen Konu: Makina Mühendisliği  (Okunma sayısı 834 defa)

Çevrimdışı [ADMIN]

• ---[FLP]---
  • Administrator
  • [kaptanlvnt]
    • Profili Görüntüle
Makina Mühendisliği
« : 24 Aralık 2007, 22:24:10 »
İtü makina mühendisliği tanıtımı:

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisligi Bölümü, ülkemizdeki makina mühendisliği dalinda egitim ve arastirma yapan en eski bölümdür. 1773 yilinda Haliç Tersanesi'nin Karaagaç semtinde kurulan "Mekteb-i Hendese" (Geometri Okulu), 1776 yilinda "Mühendishane-i Bahri-i Hümayun" ve 1795'de "Mühendishane-i Berri-i Hümayun" adi altinda, denizcilik ve topçuluk eğitimi yapan mühendislik okullari, Istanbul Teknik Üniversitesi ve Makina Mühendisligi Bölümünün ilk çekirdegini olusturmaktadir. Makina Fakültesi bugünkü adini 1944 yilinda almistir. "Istanbul Darülfünunu"nun 1933 yilinda yeni üniversite reformu ile Istanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bagli Elektrik ve Makina Enstitüsü kaldirilmis ve Yüksek Mühendis Okulu'nda Elektro-Mekanik Bölümü açilarak Makina-EIektrik; Mühendisligi ögretimi baslamistir. 1944 yilinda yeni bir kanunla, Yüksek Mühendis Okulu "Istanbul Teknik Üniversitesi" adini almis ve Makina Bölümü de bagimsiz Makina Fakültesi haline gelmistir.

Zaman içinde elektrik, endüstri, uçak ve uzay, nükleer, gemi insaat ve tekstil mühendisligi makina bölümünden ayrilarak bagimsiz birer fakülte/bölüm haline gelmistir. Bugün, bölüm bünyesinde; Otomotiv, Hidromekanik ve Hidrolik Makinalar, Konstrüksiyon, Makina Malzemesi ve Imalat Teknolojisi, Makina Teorisi Sistem Dinamiği ve Kontrol, Mekanik ve Termodinamik ve Isi Teknigi anabilim dallari bulunmaktadir.

ITÜ Makina Mühendisligi Bölümü, 46 profesör, 18 doçent, 22 yardimci doçent, 3 ögretim görevlisi ve 68 arastirma görevlisinden olusan güçlü akademik kadrosuyla ve yaklasik 1300 lisans, 318 yüksek lisans ve 118 doktora ögrencisi ile Türkiye'nin en iyi makina mühendisligi egitimi veren kurumlarindan birisidir.

Bugün dünya teknolojisine uygun, çagdas bir egitim ve arastirma kurumu olan ITÜ Makina Mühendisligi Bölümü, ülkemizin en genis arastirma laboratuvarlarina sahip bölümlerinden birisidir. Bilimsel arastirmalarin sonuçlarini teknolojik olgulara dönüstürmek, sanayinin problemlerini ekonomi ve teknoloji arasinda köprü kurarak çözmek için sanayinin yanindadir. Makina Mühendisligi Bölümü, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüsüm sistemlerinin tasarimi, gelistirilmesi, üretim planlamasi konularinda egitim ve arastirma yapmaktadir. Otomotiv endüstrisinden enerji üretimine, petro-kimya sanayiinden robot teknolojisine; elektronik sanayiinden savunma sanayiine kadar bir çok alanda arastirma ve gelistirme çalismalari sürdürülmektedir.

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Bölüm Yöneticisi
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle
Makina Mühendisliği
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2008, 21:15:32 »
makinayı secmeden once dusunun  ;D

Çevrimdışı hergunture

• *
    • Profili Görüntüle
Makina Mühendisliği
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2008, 18:20:57 »
matematik fizik bilgileri iyi olanlar gelebilir gerci nazmi ve arzu hocanın verdigi bilgilerle rahatlıklar gecersiniz ama calısmak kosolugu ile yıllar boyuca her zaman gecerli olan ama okuması en az tıp kadar zorlayan bir meslektir makine mühendisligi

Çevrimdışı MAHMUT

• Profili Görüntüle
Makina Mühendisliği
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2008, 22:24:12 »
 bu bölüm benim bölümüm :'( :'( :'( :'( :'( :'(
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2008, 19:50:23 by meyece »

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Bölüm Yöneticisi
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle
Makina Mühendisliği
« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2008, 19:38:01 »
2 sınıfta daha hayattan bıktıgım kendımı oldurmeyı dusundugum bolum bence

Çevrimdışı barışyusufidan

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
« Yanıtla #5 : 18 Mart 2009, 01:06:10 »
Makina mühendisliği (İng.; mechanical engineering, Alm.; maschinenbau), her türlü mekanizmaların, mekanik sistemlerin ve enerji dönüşüm sistemlerinin konstrüksiyonu, imalatı, imalat planlanması, montajı, bakım-onarımı ve işletmesi konularında eğitim, araştırma ve çalışma yapan mühendislik dalıdır. Makina mühendisliği bölümünden mezun olanlara "Makina Mühendisi" ünvanı verilir.

Mühendislik faaliyetlerinin en eskisi ve en geniş mühendislik alanı olan makina mühendisliği, makineler, enerji ve imalat yöntemleri ile ilgilenir. Makina mühendisleri takım tezgahlarının yanı sıra endüstrinin tüm dalları için makinalar ve donanımlar tasarlar ve imal ederler. Örneğin; türbinler, baskı presleri, hafriyat makinaları, besin işleyiciler, iklimlendirme ve soğutma sistemleri, yapay kalpler ve uzuvlar, uçaklar, dizel lokomotifler, otomobiller, kamyonlar, kitle ulaşım araçları için motorlar vb. Makina mühendisi, çalıştığı kurumun yapısına göre, mekanik sistemlerin, gaz ve buhar tribünlerinin, pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, ısıtma, havalandırma sistemlerinin tasarımını yapar, geliştirir. Bunu yaparken kullanışlılık ve ucuzluk faktörlerini göz önünde bulundurur.

Enerji konusundaki uzmanlık alanında, makina mühendisleri, elektrik generatörlerini tahrik edecek hidrolik türbinlerin ve buhar gücü oluşturacak kazanlar, motorlar, türbinler ve pompaların tasarımı, üretimi ve çalıştırılmasıyla ilgilenirler. Enerji santralleri tasarlarlar, çalıştırırlar ve yakıtların ekonomik yanması, ısı enerjisinin mekanik güçe dönüştürülmesi ve bu gücün yararlı işler yapmak için kullanılması ile ilgilenirler. Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme alanında, makina mühendisleri; evler, işyerleri, ticaret binaları ve endüstriyel tesislerde kontrollü sıcaklık ve nem koşulları sağlarlar. Besinlerin soğuk tutulması, soğuk depolama ve buz üretim tesisleri için gerekli donanım ve sistemleri geliştirirler.

Makina mühendisleri ayrıca yolcu, savaş ve yük gemilerinde makinalar tasarımında, otomotiv endüstrisinde otomobiller, kamyonlar ve otobüsler tasarımında ve üretiminde ve hava-uzay endüstrisinde yeni uçak ve uzay araçlarının tasarımında çalışmaktadırlar.

Makina Mühendisliği Programı   
Makina mühendisliği programı, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüştürüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretiminin planlanması ve bakım konularında eğitim ve araştırma yapar.

Program;

Mekanik bilimi,
Statik
Dinamik
Akışkanlar mekaniği
Mukavemet
Nanomekanik,
Makina teorisi ve dinamiği,
Mekanizma tekniği
Makina dinamiği
Mekanik titreşimler
Otomatik kontrol
Endüstriyel hidrolik
Endüstriyel pnömatik
Robotik
Mekatronik
Isı ve Enerji Bilimi,
Termodinamik
Isı transferi
Isıtma-Soğutma-İklimlendirme (HVAC)
Akım makinaları
Hidrolik makinalar
Termik turbomakinalar
İçten yanmalı motorlar
Motor tasarımı
Motorlu taşıtlar
Malzeme bilimi,
Malzeme bilgisi
Mühendislik malzemeleri
Malzeme muayeneleri
Kompozit malzemeler
Konstrüksiyon,
Teknik resim
Makina elemanları
Transport tekniği
Triboloji (Yağlama tekniği)
İmalat,
İmal usulleri
Talaşlı imalat yöntemleri
Kaynak Bilgisi
Döküm Bilgisi
Plastik Şekil Verme yöntemleri
Ölçme tekniği
Mekanik tesisat
Mühendislik Matematiği
Sonlu Elemanlar Yöntemi,.. v.s. derslerden oluşur.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Makine Müh.

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Bölüm Yöneticisi
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
« Yanıtla #6 : 18 Mart 2009, 01:07:12 »
1-Mühendislik bir sanattır,Makine Mühendisliği bu sanatın efendisidir.
2-Mühendislik bir meslektir,Makine Mühendisliği bu mesleğin onurudur.
3-Mühendislik bir tutkudur,Makine Mühendisliği bu tutkunun cilvesidir.
4-Mühendislik bir hobidir,Makine Mühendisliği bu hobinin zirvesidir.
5-Mühendislik bir sanayidir,Makine Mühendisliği bu sanayinin kalbidir.
6-Mühendislik bir eserdir,Makine Mühendisliği bu eserin odağıdır.
7-Mühendislik bir lisansdır,Makine Mühendisliği bu lisansın doktorudur.
8-Mühendislik bir dünyadır,Makine Mühendisliği bu dünyanın merkezidir.
9-Mühendislik bir araçtır,Makine Mühendisliği bu aracın motorudur.
10-Mühendislik çok güzeldir,Makine Mühendisliği en güzeldir.
11-Mühendislik ülkelerin temelidir,Makine Mühendisliği bu temelin harcıdır.
12-Mühendislik akıllı insanların işidir,Makine Mühendisliği akıllı mühendislerin işidir.
13-Kısacası Mühendislik çok şeydir,Makine Mühendisliği herşeydir.

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
« Yanıtla #7 : 18 Mart 2009, 01:44:06 »
İKİ TÜR MÜHENDİS VARDIR.
1)MAKİNE MÜHENDİSLERİ
2)DİĞER MÜHENDİSLİKLER

:-X

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Bölüm Yöneticisi
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
« Yanıtla #8 : 18 Mart 2009, 02:06:01 »

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
« Yanıtla #9 : 18 Mart 2009, 02:54:49 »
makine mühendisliği hakkında öğrenmek istedikleriniz var ise ben sizlere yardımcı olmaya çalışırım. :)

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Bölüm Yöneticisi
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
« Yanıtla #10 : 18 Mart 2009, 02:55:50 »
malzeme bilgisi verebilir misin bana  :) örneğin sınavların nasıl  :D

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
« Yanıtla #11 : 18 Mart 2009, 03:00:14 »
şu foruma yazık olmasın diye sana bişey demiyorum. ama seni burdan tehtit ediyorum. bu konuyu bi daha açarsan senin açından hiç iyi olmaz. 
 :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Bölüm Yöneticisi
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
« Yanıtla #12 : 18 Mart 2009, 03:01:23 »
aslında sende benim ortalama mı sorarsın sanmıştım  :)

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
« Yanıtla #13 : 18 Mart 2009, 03:06:53 »
ortalamayla işim olmaz bizim

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Bölüm Yöneticisi
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle