Gönderen Konu: Mimarlık  (Okunma sayısı 525 defa)

Çevrimdışı nadal90

• Profili Görüntüle
Mimarlık
« Yanıtla #15 : 30 Haziran 2009, 23:04:51 »
gildenin son sözlerine tamamen katılıyorum.insan ancak sevdiği bir bölümde kendini geliştirebilir ilerletebilir...zaten bunları yaptıktan sonra da işsiz kalması söz konusu olmaz...hangi meslek olursa olsun mesleğinizi sevip en iyi olmaya çalışmak çok önemli bence...
NeVeR eNouGH NeVeR LaTe...

Çevrimdışı gizemcbal411

• koü-elektronik ve haberleşme mühendisliği 2.sınıf
    • Profili Görüntüle
    • koü elohab filmi
Mimarlık
« Yanıtla #16 : 01 Temmuz 2009, 13:19:43 »
Mimar Sinan da mimarlık  ve ŞBP (Şehir ve Bölge Planlama) bölümleri için öss puanı yeterli. İç mimarlık, EnTas (Endüstri Ürünleri Tasarımı) için ise öss ve yetenek sınavı ile alım yapılıyor ki doğru olanda bu kanımca. Çünkü tasarım önce yetenek işi!

Bide Ömür'ün bana ilettiği bi soru var:)
iş imkanları demiş bi arkadaş....

İş bulma yalnızca üniversite ve bölüme bağlı bişey değil malesef. araya okadar çok faktör dahil oluyor ki; (iyi bir cv, yaptıkların ve ammaçladıkların, kişisel yetilerin, mezun olduğun dönemdeki mesleğin sektörünün durumu ( mesela içinde bulunduğumuz kriz nedeniyle bu sene mühendislik bölümleri mezunları vahim durumda mezun oldukları okul ne olursa olsun) vs...)

Aslında bende bu sorunun cevabını arıyorum diyebilirim. Mezun olsunca ne maaşa nasıl bir işim olacak diye. Üstelik ben 1. sınıftayken 7 yaşındaki yiğenim için espri konusu olmuştu bu durumum.
--Teyze ben büyüynce mimar olmıcam demişti.
--Neden teyzecim dediğimde mimarlar az para kazanıyomuş ben mühendis olcam demişti :D

Okurken bölümü müstakbel mesleğiniz olarak sevmeniz yeterli olacaktır. Ozaman siz elinizden geleni yapıyosunuz ve zaten buda önünüze bi çok imkan sunuyo...

Umarım senin için de böyle olur; gizemcbal411

son söylediklerinize katılıyorum önemli olan severek yapmak..dediğiniz gibi umarım benim içinde öyle olur...bilgilendirme için çok teşekkür ederim =)

Çevrimdışı hotprospect

• #a#_#hotp#_#tms#
    • Profili Görüntüle
Mimarlık
« Yanıtla #17 : 03 Temmuz 2009, 14:42:19 »
:) yeniden merhaba arkadaşlar

Okula yuvam diyerek sanırım nederece tutkun olduğumu anlatabilimişimdir size.
Mimar Sinan Mimarlık diğer üniversiteki mimarlık bölümlerinden ziyade kendi farklı bir eğitim sistemine sahip. Özellikle teknik üniversiteyle karşılaştırıldığında ilk izlenim olarak burada piyasa için adam yetiştirmek yerine kendi çizgisi olan mimarlar yetiştirmek hedefleniyor. Ama şuda bir gerçek ki bu üslup akademi geleneğine bağlı olmakla birlikte yavaş yavaş yok oluyor.

Rıhtımımız bizim hayat kaynağımız; günlerce süren sabhalamalara, finallere ödev teslimlerine proje sunumlarına dayanmamızın tek sebebi....Adeta bir ödül. ayrıca şuda bir gerçekki her sabah o manzarayla güne başlamak harika bişey. Mimar Sinan da büyümek bir kültür diyebilirim. Mimarlık görme hassasiyeti gerektiriyor ve bence lise binaları gibi tek tip pencereli, insan ölçekli girişşli bir binada bu iş olmaz...( şımardım sanırım) :)

okulun kötü yanları yok mu elbette var ama bunlar sonraya kalsın , siz şimdi sevin  yetr ki....umarım!!! gelince onlara yaşayarak tanık olursunuz.

Şımarmakta tamamen haklısın. Ben o okulda okusaydım bunların yüzüne bile bakmazdım ;D
göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten,
affet senden habersiz aldığım her nefesten...
--------
t<1814400
---------

Çevrimdışı nadal90

• Profili Görüntüle
Mimarlık
« Yanıtla #18 : 03 Temmuz 2009, 15:01:41 »
:) yeniden merhaba arkadaşlar

Okula yuvam diyerek sanırım nederece tutkun olduğumu anlatabilimişimdir size.
Mimar Sinan Mimarlık diğer üniversiteki mimarlık bölümlerinden ziyade kendi farklı bir eğitim sistemine sahip. Özellikle teknik üniversiteyle karşılaştırıldığında ilk izlenim olarak burada piyasa için adam yetiştirmek yerine kendi çizgisi olan mimarlar yetiştirmek hedefleniyor. Ama şuda bir gerçek ki bu üslup akademi geleneğine bağlı olmakla birlikte yavaş yavaş yok oluyor.

Rıhtımımız bizim hayat kaynağımız; günlerce süren sabhalamalara, finallere ödev teslimlerine proje sunumlarına dayanmamızın tek sebebi....Adeta bir ödül. ayrıca şuda bir gerçekki her sabah o manzarayla güne başlamak harika bişey. Mimar Sinan da büyümek bir kültür diyebilirim. Mimarlık görme hassasiyeti gerektiriyor ve bence lise binaları gibi tek tip pencereli, insan ölçekli girişşli bir binada bu iş olmaz...( şımardım sanırım) :)

okulun kötü yanları yok mu elbette var ama bunlar sonraya kalsın , siz şimdi sevin  yetr ki....umarım!!! gelince onlara yaşayarak tanık olursunuz.

Şımarmakta tamamen haklısın. Ben o okulda okusaydım bunların yüzüne bile bakmazdım ;D
:D :D
NeVeR eNouGH NeVeR LaTe...

Yorum yaz