aslında bende istiyorum özelliklede mimar sinan nedenini bilmyorum...fakat aldığım puan yeter mi yetmez mi orası daha belli değil ..biraz okuldan da bahsedebilirseniz çok sevinirim..hani barınma olsun etkinlikler vs... TEŞEKKÜRLER!
MeLLoody sorun bana biraz tuhaf geldi. Mimarlık yapmak istiyorsan neden iç mimarlık okuyasın ki.
yeniden merhaba arkadaşlarOkula yuvam diyerek sanırım nederece tutkun olduğumu anlatabilimişimdir size.Mimar Sinan Mimarlık diğer üniversiteki mimarlık bölümlerinden ziyade kendi farklı bir eğitim sistemine sahip. Özellikle teknik üniversiteyle karşılaştırıldığında ilk izlenim olarak burada piyasa için adam yetiştirmek yerine kendi çizgisi olan mimarlar yetiştirmek hedefleniyor. Ama şuda bir gerçek ki bu üslup akademi geleneğine bağlı olmakla birlikte yavaş yavaş yok oluyor.Rıhtımımız bizim hayat kaynağımız; günlerce süren sabhalamalara, finallere ödev teslimlerine proje sunumlarına dayanmamızın tek sebebi....Adeta bir ödül. ayrıca şuda bir gerçekki her sabah o manzarayla güne başlamak harika bişey. Mimar Sinan da büyümek bir kültür diyebilirim. Mimarlık görme hassasiyeti gerektiriyor ve bence lise binaları gibi tek tip pencereli, insan ölçekli girişşli bir binada bu iş olmaz...( şımardım sanırım) okulun kötü yanları yok mu elbette var ama bunlar sonraya kalsın , siz şimdi sevin yetr ki....umarım!!! gelince onlara yaşayarak tanık olursunuz.
mimar arkadaşlar daha iyi bilir ben sadece itüde mimarlıkta okuyan bir arkadaşım var o bir ara mimar sinan yazmayı düşünmüştü oradan biliyorum...şöyle bir şey mimar sinanın öss den sonra bir de ayrıca yetenek sınavı yaptıgını duydum mülakat tarzında...doğrulugundan çok emin değilim diğer arkadaşlar dahasağlıklı bir bilgi verebilirler sanırım...