Gönderen Konu: Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği  (Okunma sayısı 252 defa)

Çevrimdışı [ADMIN]

• ---[FLP]---
  • Administrator
  • [kaptanlvnt]
    • Profili Görüntüle
Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği
« : 24 Aralık 2007, 17:49:13 »

Bu bölüm İTÜ, KTÜ ve İstanbul üniversitesinde  bulunmaktadır.
Ben İTÜ'de okumaktayım mesleğimizi kendi tanıtımıyla sizlere sunmak isterim.

İTÜDF, İTÜ’nün Fakülteleri arasında en gençlerinden olup 1992 yılında kurulmuştur. Denizcilik Fakültesi 1884 yılında kurulan Yüksek Denizcilik Okulu’nun (YDO) devamıdır. Tuzla’da Marmara Denizine 400 m kıyısı bulunan 70.000 m2 lik yerleşim alanı üzerinde, 52 bağımsız binada eğitimini lisans/yüksek lisans/doktora düzeylerinde sürdürmektedir.

Güverte Bölümü mezunları 1 yıllık İngilizce Hazırlık ve 4 yıllık lisans eğitimini takiben “İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Lisans Diploması” alırlar.

Eğitim Türk ticari denizcilik eğitimi ananeleri doğrultusunda ast-üst ilişkilerini içerir. Eğitim, üniformalı olup  kız ve erkek öğrenciler içindir.

Öğrenciler, eğitimlerinin bir bölümünü M/V AKDENİZ (148m boy, 18.6m genişlik, 7864 groston) İTÜDF’sinin 350 öğrenci kapasiteli eğitim/laboratuvar gemisinde yaparlar. TC Denizcilik Simülatörler Merkezi, TC Deniz Güvenliği Eğitim Merkezi İTÜDF Tuzla Yerleşkesindedir.

İTÜDF, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütünde (IMO) 162 ülkenin Denizcilik Eğitiminin başkanlığını Türkiye adına yapmaktadır. Ayrıca 5 kıtadan 48 ülkenin Denizcilik Üniversiteleri ve öğrencileri Birliğinin de (IAMU/IAMUS) kurucu başkanlığını yapmıştır. Mezunlarının dünyanın 162 ülkesinde tanındığı İTÜDF, Kariyer Ofisi aracılığı ile her mezununa çok cazip şartlarda Uluslararası/Ulusal filolarda iş bulma imkanı vermektedir.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünün geniş bir akademik kadrosu vardır. Bölüme her yıl ortalama 110 öğrenci alınmaktadır.

Çevrimdışı [ADMIN]

• ---[FLP]---
  • Administrator
  • [kaptanlvnt]
    • Profili Görüntüle
Mezunlar İçin İş Olanakları
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2007, 17:49:52 »

İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü mezunlarına “Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Lisans Diploması” verilir.
Bölüm mezunları, TC Gemi Adamları Sınav Merkezinde (GASM) “Uzakyol Vardiya Zabiti” ehliyeti almak için sınava girerler. Denizlerde 2 yıllık çalışma sonrasında sınava girerek “Uzakyol 1. Zabiti” ünvanını alabilirler. Uzakyol 1. Zabiti ünvanını alanlar 2 yıllık çalışma sonrasında Uzakyol Kaptanlığı sınavına girerler. Başarılı oldukları takdirde, Uzakyol Kaptanı yeterliliğini alarak Uluslararası veya ulusal filolarda Uzakyol Kaptanı olarak çalışmaya hak kazanırlar.
Mezunların bir kısmı da Armatör Şirketlerinde Yönetici olarak görev yaparlar. Bununla beraber bölüm mezunlarımız, denizcilik şirketlerinde genel müdürlük, işletme müdürlüğü, teknik müdürlük, güverte enspektörlüğü, personel enspektörlüğü gibi görevler üstlenebilmektedir. Yine bölüm mezunları deniz tecrübesinin ardından Boğazlar bölgesinde ve Türk Limanlarında kılavuz kaptanlık ve gemi trafik hizmetleri operatörlüğü de yapabilmektedirler.

Çevrimdışı RodzoRamo

• *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2009, 14:06:41 »
levent ben  yiğit 2009 mezunuyum.3 tane tercih yapcam. ilk sıraya itü tutmazsa istanbul üniversitesi ve katü yü yazıcam.eğitim olarak ya da okul bitince 'iyi' şirketlerde iş bulma şansım hangisinde yüksek olabilir.istanbul üniversitesinin puanı katünün tabanından sadece istanbulda olduğu için mi yüksek ya da gerçekten de eğitimi iyi   mi??
orası sokakların da caddelerinde çıktığı yerdir;adresi yoktur adı vardır.

Çevrimdışı [ADMIN]

• ---[FLP]---
  • Administrator
  • [kaptanlvnt]
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2009, 21:14:30 »
Bu meslekte diğerlerinin pek şansı olmuyor.Ktü'den mezun olup iyi şirketlerde çalışabilirsin ama kendini ispatlaman gerek.Ayrıca İtü dışındaki üniversitelerde denizicilik fakültesi değildir dikkatli bakarsan.Deniz Bilimleri Fakültesi adında öğrenci yetiştirlmektedir.İtü denizcilik 1884 e dayanmakta olduğu için piyasadaki tüm gemi ve şirketlerde itü'lü Süvarileri görürsün bu yüzden diğer ünilere pek iş imkanı tanınmıyor.

Yorum yaz