Gönderen Konu: Sizce Sultan Vahdettin hain miydi??  (Okunma sayısı 285 defa)

Çevrimdışı umut

• Bölüm Yöneticisi
  • bende çok uçurtma sattım ama hiç uçurtma uçurmadım
    • Profili Görüntüle
Sizce Sultan Vahdettin hain miydi??
« : 13 Mart 2009, 04:39:10 »
Hangi gönül kimde belli değil artık şu ihtiras eğlencesinde
Kırılan kalplere amatör deniyormuş, kızlar usta olmak peşinde
Yıllarca sürmüş ilişkiler artık yok olmanın arifesinde
Sevgisizlik artık almış da yürümüş, sonumuz boğaz köprüsü’nde

Çevrimdışı Demirci

• **
  • MeTalluRGy and MaTerials Engineer's candidate
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2009, 14:24:26 »
bence değildi Atatürk'ün samsun kolordu komutanlığına atanmasını bizzat istemiştir, çünkü Atatürk'ün kurtuluşu Anadolu'da gerçekleştirebileceğini biliyordu.Bugünlerimizde onunda payı olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı omur

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2009, 16:09:55 »
bülent ecevit ölmeden bi süre once yaptığı bir röportajda vahdettin vatan haini değildir demişti yanlış hatırlamıyosam..

zikotin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2009, 00:30:47 »

Herhalde nutukta öyle diyecek. Atatürk'te biliyordur ki birşeyi yıkıp yerine yenisini koymak istiyorsanız ilk adım eskisinin kötü olduğunu göstermektir. Ayrıca tamam vahdettin hain değil. Peki Atatürk ona öyle ithamlarda bulunduğu için ona hainlik mi yapmıştır? hayır. Atatürk -bence vahdettin hanın da bilgisi dahilinde- bilerek böyle birşey yapmıştır. sebebi ilk cümlemde yazıyor. Hak etmemişti bunları sonradan açıklanabilirdi hizmetleri diyenlere -diyecek olanlara- cevabım: o kadar çok biliyorsa Vahdeddin Han kendisi kurtarsaymış bakalım? O sıkar işte biraz. herkes gücü, yeteneği, yapabilitesi dahilinde üzerine düşeni yapmıştır. Kendisinin kapasitesi düşmanlarınca da saygı gören Atatürk hiç kimsenin yapamayacağını yapmıştır. bunun içindeki reaksiyonlar onun insiyatifindedir. hepimizin hayatının sorumlşuluğunu üzerine almış ve başarıyla taşımıştır. Asıl takdir Atatürk'e aittir. Vahdedin elinden geleni yapmıştır. Atatürk bizim için elinden geleni ardına koymamıştır. Vahdeddin oyun kurucu değildir. Zamanında harekete geçen bir fildir. kazım paşa kaledir. O zamanki halk o tahtada vezirdir. Atatürk ŞAH'TIR. Tüm dünyayı MAT edende O'dur.

Çevrimdışı omur

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 26 Mart 2009, 01:31:29 »
türkiyede bazı şeylerin yerine oturması için vahdettinin en az 20-30 yıl daha vatan haini bilinmesi okullarda bu şekilde öğretilmesi gerekiyor.. buda süleyman demirelin sözüymüş

Çevrimdışı cez

• *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2009, 16:11:19 »
değildi

Çevrimdışı nadal90

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2010, 21:57:34 »
vatan haini veya değil önemli olan Atatürk ün yaptıklarıydı bu noktada zikotine sonuna kadar katılıyorum...eğer hain değilse kurtuluş mücadelesi vahdettinin açtıgı yolda değil Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ilerlemiştir.Hem sanıldığı gibi vatan haini olmasa ne diye ingiliz gemisiyle binip kaçtı...madem çok seviyordu vatanını ölümü göze alıp katılsaydı o da mücadeleye...
NeVeR eNouGH NeVeR LaTe...

Yorum yaz