Yazılan yorumların hepsini okudum ve bu konu Türkiye de cidden tartışılması gereken bi konu.Anayasasında laiklik kavramı geçen nadide ülkelerden biriyiz.Sanırım sorun laikliği doğru bi şekilde anlayabilmek.Ben burada ömür abiye katılıyorum kurumlar laik olabılır sadece kişiler olamaz kişiler sadece yaşayabilir ki ülkemizde ne kadar yaşıyabiliyoruz buda malum.Tabiki insanlar özgürdür isteyen dinini istediği gibi yaşar isteyen gidip içkisini içer kimse kimseye karışamaz.İnsanlar ne kadar doğru bi şekilde anlıyorlar acaba bu kawramı Türkiye de laikliği sawunan biçok insan bunu cidden dinsizlik olarak algılıo we dinini gerçekten yaşamaya çalışan (tam manasıyla) insanları da yobaz die nitelendiriyo.Laikliği sawunup Atatürk'ün arkasına saklanıyorlar.Atatürk meclisi açarken dualarla hatimlerle açmıştır kendi eşide kapalıdır ayrıca hutbe dahi wermiştir ben aAtatürkçüyüm ben laik biriyim dienler bu konuda ne kadar bilgiye sahipler acaba.Bu şekilde birsürü örnek werılebılır eğer ülkemizde gerçekten uygulanabılseydı belki özellikle tekrar sölüyorum belki herşey daha iyi olurdu.Ayrıca unutmamak lazımki Osmanlı devleti şeriat hükümleriyle yönetiliyordu ama hertürlü imkanlarıyla yaşam şekilleriyle şimdiye nazaran daha iyiydiler tabikide şeriatle yönetilim demiyorum sadece basit bir karşılaştırma
Alıntı yapılan: HR.HEXALL - 15 Şubat 2009, 22:06:46Normalde değildir ,Ama Türkiyede laiklerin tutumuna göre laiklik dinsizliktir...bıde soyle bı durum var turkıyede dındarlar laik değildir
Normalde değildir ,Ama Türkiyede laiklerin tutumuna göre laiklik dinsizliktir...
Fransa ve Türkiye'nin dışında laik devlet yoktur anayasasında böyle bir madde bulunan ülke yoktur. Laiklik vicdan özgürlüğüdür, kimisi kıçını başına açar dolanır kimisi başörtüsünün takar. Laiklik bunlara karşı gelmek değil insanların vicdan hürriyetlerine saygı duymak ve onları koruyabilmektir hem kıçını açana hem başını örteni sahiplenebilmektir.