ikinci olarak ramazanda kanal d de bir roportaj izlemiştim sokakta insanlara şu soruyu soruyorlardı: oruc meyhanede yada herangi bir içkili yerde açılabilirmi??? bir adam aynen şu şekilde cevap verdi: acılır laik olan açmalıda...
üçüncü olarak gufo şortla sapancayla bira içmekle ilgili bişeler yazmışın.. ilk olarak sapancada gecen bu olayın gercek olup olmadıgı belli degil die biliyorum.. ayrıca sort mu yoksa tayt mı giydikleride.. ayrıca cıkan kavganın otopark parası yüzünden de oldugu soyleniyor.. herneyse nasıl oldugu onemli bile degil boyle bir olay olmuş olsa bile bunun dinle yada laiklikle ilgisi yok die düşünüyorum.. toplumun örf ve adetleriyle ve tutumlarıyla ilgili bişe.. ama bu olay yobazlık die adlandırıldımı degişik bi boyut alıyor. çünkü yobazlık kelimesinin içindeki ilüzyondan dolayı başka seylere mal edilebiliyor,, dedigim gibi her kesimde bagnaz ve cahil insanlar var ve onlarda anlamak istedigi gibi anlıyolar.... bira konusundada şöyle bişe sormak istiyorum,, sen adabınla içebilirsin biranı yada başka ne içiyosan,, acaba herkes adabıyla mı içiyo ne içiyosa.. yanında bi bayan varken sokakta içki içen insanların yanından gecmek herkesi rahatsız eder bence.. yada illa yanında birisinin de olması gerekmiyo,, dedigim gibi herkes edebiyle içmiyo.. acaba sokakta birisi içki içerken toplumun ona kötü bi şekilde bakması dinle mi alakalıdır yoksa toplum huzuruyla mı?
sen asıl gormezden geliyosun benim yazdıgımı.. laikliğin tanımı boyle basitleştirilemez dedim. yani ne yadıgını gördüm..özellikle kanal ismi verdim.. samanyolu yada kanal 7 de olsaydı haklı olabilirsin derdim..acaba hangi gazetelerde okudun onuda merak ediyorum provakator olabilirler mi? ayrıca ben bira içminin günahıyla yada sevabıyla ilgili hiç bişe yazmadım,, toplum huzurundan bahsettim ki soyledigim gayet mantıklıda..mesajının basındada işine gelen kısmını alıp digerini sallamısın demişsin.. boyle bişe yapmadıgımıda gayet acıkladım.. ama sen bari en azından benim solemdiğim şeleri buraya yazarak bana mal etme
laiklik = devlet,hukuk ... vb. çeşitli alanların din odaklı yapılandırıolmasına karşı çıkan din ile bu tip kamusal idari ögelerin birbirine karışmamasını savunan görüştür. insan laik olamaz. devlet adamı laik olamaz. başbakan laik olamaz. sen laik olamazsın.kurumlar ve yasaları, devlet organlarının işleyiş biçimleri laik olabilir.dünyada başka hiçbişey laik olamaz.