Gönderen Konu: Laiklik=dinsizlik mi? gerçekten sizde buna katılıyormusunuz?  (Okunma sayısı 1621 defa)

Çevrimdışı [ADMIN]

• ---[FLP]---
  • Administrator
  • [kaptanlvnt]
    • Profili Görüntüle
Laiklik=dinsizlik mi? gerçekten sizde buna katılıyormusunuz?

Çevrimdışı HR.HEXALL

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #1 : 15 Şubat 2009, 22:06:46 »
Normalde değildir ,Ama Türkiyede  laiklerin tutumuna göre laiklik dinsizliktir...
''Hayatımı iki şey değiştirdi,bunlardan biri futbol diğeri sigara.Futbol beni hayata bağladı,sigara futbol hayatımı bitirdi''

Johann cruyff

Çevrimdışı CO-ADMİN

• Uğur Tanrıverdi
  • Bölüm Yöneticisi
  • 2006 Mezunu
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2009, 22:08:19 »
Normalde değildir ,Ama Türkiyede  laiklerin tutumuna göre laiklik dinsizliktir...
bıde soyle bı durum var turkıyede dındarlar laik değildir

Çevrimdışı gufo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 15 Şubat 2009, 23:55:50 »
laiklik dinsizlik değildir insanların dinlerini daha rahatça yaşayabilmeleri içindir.

Çevrimdışı HR.HEXALL

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2009, 15:36:57 »
laiklik dinsizlik değildir insanların dinlerini daha rahatça yaşayabilmeleri içindir.

haklısın.Sözcük anlamı olarak dogru..
''Hayatımı iki şey değiştirdi,bunlardan biri futbol diğeri sigara.Futbol beni hayata bağladı,sigara futbol hayatımı bitirdi''

Johann cruyff

Çevrimdışı melloody

• Bir şey var aramızda...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2009, 17:57:37 »

Aslında Türkiye'de dindarların tutumuna göre laiklik dinsizlik gibi gösteriliyor.

Laiklik; devletin dine bağlı olarak yönetilmesi, devlet işlerine dinin karıştırılıp din üzerinden siyaset yapılmasına karşı olarak en basit tanımıyla ''din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır.''.

Dokuz Eylül Üniversitesi
 İşletme(İngilizce)

Labirent

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2009, 18:24:44 »
Laiklik dinsizlik değil aksine bir din olma yolunda..

« Son Düzenleme: 17 Şubat 2009, 11:23:26 by Labirent »

Çevrimdışı HR.HEXALL

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2009, 21:14:03 »

Aslında Türkiye'de dindarların tutumuna göre laiklik dinsizlik gibi gösteriliyor.

Laiklik; devletin dine bağlı olarak yönetilmesi, devlet işlerine dinin karıştırılıp din üzerinden siyaset yapılmasına karşı olarak en basit tanımıyla ''din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır.''.

Laıklık senın de  dedıgın gıbı dinin devlet işlerinden ayrı tutulmasıdır,Yasamın tamamından degıl.

Johann cruyff

Çevrimdışı gufo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 17 Şubat 2009, 00:38:07 »
laiklik din değildir onu din olarak görenler laikliği içine sindiremeyenlerdir.

Labirent

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 17 Şubat 2009, 01:50:23 »
Laiklik dinsizlik değil aksine bir din olma yolunda..

Bu düsüncem Laikliği kendi çıkarlarına çevirmek isteyenler adınadır. yoksa benim bildiğim Laiklik din ve vicdan özgürlüğünün teminatıdır.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2009, 11:22:56 by Labirent »

Çevrimdışı MAHMUT

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 19 Şubat 2009, 14:26:37 »
Allah Allah ben niye bu rahatlığı hissedemiyorum acaba bahsettiğin din hangi din ya da.ortada bir rahatlık varsa ben niye cuma namazımı o vakitte ders olduğu için kılamıyorum ya da başörtülü bacılarımız üniversiteye veya kamu kurumuna giremiyor ya da neden benim kardeşim 15 yaşına gelmeden Kuran kursuna gidemiyor ya da dinini yaşayan insanlar makamlarında yükselemiyor vs...aslında bunları 'insanların dinlerini daha rahatça yaşayabilmeleri içindir.' ifadesinde bahsettiğin dinin islamiyet olduğunu varsayarak yazdım başka bir dinden bahsediyorsan kusura bakma.

Çevrimdışı gufo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Şubat 2009, 19:55:04 »
aynı rahatlığı bende yaşıyamıyorum emin ol sokakta 2 bira içemiyorum ramazanda konyaya gittiğimde öğle yemeği yiyemiyorum kayseri merkezinde şortla gezemiyorum ama allahtan ben dövülmedim giydim diye(bkz:sapanca)

Çevrimdışı barışyusufidan

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 20 Şubat 2009, 21:19:25 »
İNSANLAR BU TÜR ŞEYLERDEN RANT SAĞLAMAK İÇİN ÇIKARILMIŞ BİR OLAYDIR BU. ESAS BUNU DÜZELTMEMİZ LAZIM İLK ÖNCE. AMA SİZDEN İLK ÖNCE ŞUNU ANLAMANIZI İSTERİM. LAİKLİK DİNİN DEVLET İŞLERİNDEN AYIRILMASIDIR. DİNSİZLİK İSE ATEİSTLİKTİR, HİÇBİR İLAHİ GÜCE İNANMAMKTIR.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Makine Müh.

Çevrimdışı HR.HEXALL

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 20 Şubat 2009, 21:43:01 »
sonuc olarak mahmutun bahsettiği kesim laik değil dinsizdir; gufonun bahsettiği kesimde de dindar degıl yıne dınsız dir....

Johann cruyff

Çevrimdışı omur

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 21 Şubat 2009, 14:16:22 »

öncelikle kimse sana laikliği tanımını falan sormadı.. yazılanlarda laikliğin tanımını gerektirecek birşey gormedim.. ama madem yazmışın o zaman adam akııllı tanımını yap hala ikouldaki gibi laiklik nedir diye soruldugunda verilen cevapları buraya yazma en azından..yada gufonun solediği 'laiklik insanların dinlerini daha rahatca yasayabilmeleri içindir' cümlesinide ekle çünkü laikliğin bundan daha kısa bir tanımı olamaz. kimse laikliğin tanımını görmek istedigi gibi yapmamalı..

ikinci olarak ramazanda kanal d de bir roportaj izlemiştim sokakta insanlara şu soruyu soruyorlardı: oruc meyhanede yada herangi bir içkili yerde açılabilirmi??? bir adam aynen şu şekilde cevap verdi: acılır laik olan açmalıda...cevabın dogrulugu yada yanlıslıgı umrumda bile degil.. başörtüsü takan yada türkiyedeki laiklik konusunda biraz şüpheleri olan insanlara gerici yobaz yorumu yapılırken yada bu şekilde düşünenlerin çogu yerde daha cahil oldugu düşünülürken bu tipte insanlarında varoldugunu nie herkes gözardı ediyor.. kısacası bagnaz düşünen insanlar her görüşte mevcuttur.. ayrıca şeyide merak ediyorum laiklik insanlar içinmidir yoksa kurumlar içinmi..hiç bir devlet kurumuna yada sosyal bir örgüte baglı olmayan insan laik düşünebbilirmi yada düşünmesi bi yana böyle davranabilir mi??

üçüncü olarak gufo şortla sapancayla bira içmekle ilgili bişeler yazmışın.. ilk olarak sapancada gecen bu olayın gercek olup olmadıgı belli degil die biliyorum.. ayrıca sort mu yoksa tayt mı giydikleride.. ayrıca cıkan kavganın otopark parası yüzünden de oldugu soyleniyor.. herneyse nasıl oldugu onemli bile degil boyle bir olay olmuş olsa bile bunun dinle yada laiklikle ilgisi yok die düşünüyorum.. toplumun örf ve adetleriyle ve tutumlarıyla ilgili bişe.. ama bu olay yobazlık die adlandırıldımı degişik bi boyut alıyor. çünkü yobazlık kelimesinin içindeki ilüzyondan dolayı başka seylere mal edilebiliyor,, dedigim gibi her kesimde bagnaz ve cahil insanlar var ve onlarda anlamak istedigi gibi anlıyolar.... bira konusundada şöyle bişe sormak istiyorum,, sen adabınla içebilirsin biranı yada başka ne içiyosan,, acaba herkes adabıyla mı içiyo ne içiyosa.. yanında bi bayan varken sokakta içki içen insanların yanından gecmek herkesi rahatsız eder bence.. yada illa yanında birisinin de olması gerekmiyo,, dedigim gibi herkes edebiyle içmiyo.. acaba sokakta birisi içki içerken toplumun ona kötü bi şekilde bakması dinle mi alakalıdır yoksa toplum huzuruyla mı?

uzun lafın kısası hafif dinden bahseden insanın akp li,, laikliği savunan insanın chp li,, türklüğü ön plana cıkaaran insanın mhp li oalrak gösterilmesinden nefret ediyorum.. ayrıca din üzerinden siyaset,, laiklik üstünden siyaset muhabbetlerinden de

laiklik dinsizlikmidir  bilemem ama ülkeimzdeki laiklik anlayışı tartışmaya gayet açıktır
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2009, 14:19:40 by omur »

Yorum yaz