Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Forum
Yardım
TinyPortal
Ara
Takvim
Facebook
Giriş Yap
Kayıt Ol
Gcbal Mezunları Derneği
»
Forum
»
Üniversiteler ve Meslek Rehberi
»
Meslek Rehberi
»
Meslekler
(Moderatör:
meyece
) »
TELEKOMÜNİKASYON MÜHENDİSLİĞİ
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: TELEKOMÜNİKASYON MÜHENDİSLİĞİ (Okunma sayısı 919 defa)
dogush
ND
etme...
«
Yanıtla #15 :
26 Mayıs 2009, 00:31:59 »
tamam daha fazla reklam yapma ha bu arada benim telefonun tuş takımında 6 numara basmıyo ona bi ara sana zahmet bakıver yaparsan staj defterine yazarsın.Bi de şey dicem yarın bana sıra alsana sabahtan işbankasından ufak bi işim var.
[ADMIN]
---[FLP]---
Administrator
[kaptanlvnt]
«
Yanıtla #16 :
26 Mayıs 2009, 00:34:48 »
Bi arada benim telede bakarmısın titreşimde bi problem varda
abdullah06b
İ_T_Ü Telekomünikasyon Mühendisliği
«
Yanıtla #17 :
14 Haziran 2009, 16:21:48 »
Abi ayıp ediyosunuz.
Tabiki sizin tellere bir el atarım lakin bu aralar çok yoğunum.
Gemlik meydanda 2. el cep telefonu satan Murtaza abi(Namı değer BaşaBaş) nin seyyar şirketinde staj ayarladım bu stajı ayarlayıncaya kadar gobeğim çatladı bu mühim stajı bitirir bitirmez sizin tellere bakcam
abdullah06b
«
Yanıtla #18 :
14 Haziran 2009, 16:27:30 »
Bu arada Öss ye giren güzide okulumuzdan arkadaşlar!!!
Çekinmeden aklınıza ne geliyorsa
Telekomünikasyon Mühendisliği
ile ilgili sorabilirsiniz. Size bilgim ölçüsünde cevap vermeye çalışırım.
Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi bağlamında da sorulara cevap verebilirim.
Umarım herkesin sınavı iyi geçmiştir diyicem ama bu herkes için iyi olmaz
O yüzden umarım hak edenin sınavı iyi geçmiştir.
pınar
Hacettepe Üniversitesi-Eczacılık Fakültesi
«
Yanıtla #19 :
27 Haziran 2009, 18:40:37 »
Benim sorum olacaktı. Bu mühendisliği seçtiğin için hiç pişman oldun mu ?
Bir de derslerin zorluk derecesi nedir? Elbette zordur ama merak ettim yine de.
abdullah06b
«
Yanıtla #20 :
29 Haziran 2009, 00:00:29 »
Ben gerçekten pişman olmadım. Ki aslında bu biraz da kendinle alakalı.
Her bölümün kendine has zorlukları var. Bu bölüm içinde şunu diyebilirim; her bölümde teorik bilgi vardır bu bölüm için bu biraz daha fazla oranda.
Onun dışında farklıca bir zorluğu gelmedi aklıma.
pınar
Hacettepe Üniversitesi-Eczacılık Fakültesi
«
Yanıtla #21 :
29 Haziran 2009, 10:32:06 »
teşekkür ederim
gizemcbal411
koü-elektronik ve haberleşme mühendisliği 2.sınıf
«
Yanıtla #22 :
29 Haziran 2009, 13:41:41 »
bunu daha önce eminim birileri sormuştur bende sormak istiyorum..telekomünikasyon ile elektronik ve haberleşme mühendisliği arasında ne fark var ...
teşekkürler
abdullah06b
«
Yanıtla #23 :
30 Haziran 2009, 02:33:30 »
Aslında şöyle oluyor.
İtü elekktrik-elektronik fakültesinde 4 bölüm vardır. Bunlar Bilgisyar mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Kontrol mühendisliği, Elektronik ve haberleşme Mühendisliği.
Farklı olarak, Elektronik ve Habereleşme Mühendisliği programı 2 programa ayrılır bunlar Telekomünikasyon Mühendisliği ve Elektronik mühendisliği.
Durum biraz karışık görünse de çok basit. Önceleri bu bölüm Elektronik ve haberleşme mühendisliği programı altında öğrenci kabul ediyormuş. Ve bu bölümü okuyan öğrenciler 2. sınıftan itibaren Heberleşme veya da elektronikte branşlaşıyorlardı. Ancak 2002 yılında özellikle heberleşme alanında gerçekleşemeye başlayan yoğun gelişmeler soucunda bölüm iki programa ayrılmıştır.
En son fakültede konuşulan dedikodulara göre bölüm yeniden 2002 yılı öncesindeki gibi Elektronik ve Haberleşeme Mühendisliği olarak öğrenci alacağı söyleniyordu. Bu sene hangi bölüm altında öğrenci kabul etcek gerçekten merak ediyorum.
Arasında nasıl bir fark var derseniz çok basit. Birisi iki programı kapsayan bir başlangıçla başlayıp bir programda branşlaşmayı öngörürken diğeri bir programla başlayıp yine bir programda branşlaşmayı öngörüyor.
İşin şu boyutu var.Elektrik- Elektronik mühendisliği programında okuyup mezun olduğunuzda da iş ararken eğitim sürecinde yoğunlaştığınız alana göre Elektrik mühendisi, elektronik mühendisi, Haberleşme mühendisi veya da yazılım mühendisi görevlerinde bulunabilrisiniz. Ama özellikle belirtiyorum bu alanlardan sadece birinde kendinizi yetkinleştirebilirsiniz.
Yani sonuçta başlangıç programınız nekadar kapsayıcı olursa olsun mezun olduğunuzda yetkinliğiniz tek olur.
Hatta olayın şu boyutuda var. Bogaziçi veya Odtü elektrik ve elektronik mühendisliğinden mezun olan öğrencilierin iki gözde alanı vardır. Bunlar ,haberleşme sektörü ve yazılmdır. Çoğu öğrenci bu alanlara kaymaya çalışır.
Gel görelimki olayın şurası çok güzel. Telekomünikasyon mühedisliğinden mezun olduğunuzda emin olun piyasadaki En YETKİN haberleşme mühendisi oluyorsunuz. Ayrıca yazılım alanında çalışmakta sizin okurken yapcağınız bilgisayar yatırııma kalmış.
Artık dünyada önemli olan belli bir alanda uzman olmak. Uzmanlık bilginiz ne kadar derin olursa o kadar başrılı olursunuz. Ve bu ancak alanınızı kısıtlamanızla olabilcek bir şey.
Birde şu var. Mesela makina mühendislerinin en gözde alanı otomotiv sektörüdür. Hacettepede otomotiv mühendisliği bölümü vardır.(Ki gerçekten tavsiye ederim ama şuna dikkat etmenizi özellikle belirtiyim söz konusu bölüm ingilizce va alamanca bilme şartı koşar eğer iki dildede yeteri ölçüde başarılı değilseniz 2 YIL HAZIRLIK sınıfı okursunuz ki bu biraz felaket. Dillerin en az birinde iyi bir düzeyde ve hazırlık atlama sınavını verceğinizden eminseniz gercekten tavsiye ederim bu bölümü) İtü ve odtüde ise makina mühendisliği vardır. Yüksek lisans olarakta Otomotiv alanında yüksek lisans yapabilirsiniz.
Yani hacettepede hazırlık hariç bu alanda belli bir birikim edinmek 4 sene iken, odtü ve itüde hazırlık hariç 4+2 yıldır. Aynen odtüde yüksek lisans programı olarak haberleşmenin olduğu gibi
Yani durum bu. Ama size tavsiyem okuyacağınız yani tercih listenizde olacak bölümleri iyi düşünmeniz ve her yönüyle doğru karar vermeniz.
Eğer haberleşmede çalışmayı düşünüyorsanız. Bölüm olarak Elektrik-Elektronik, Telekomünikasyon, Elektronik ve Haberlşeme Mühendisliklerini tercih edebilrisiniz. Tabi yolun en kısa ve net olanı herzaman daha iyidir.
gizemcbal411
koü-elektronik ve haberleşme mühendisliği 2.sınıf
«
Yanıtla #24 :
30 Haziran 2009, 19:24:50 »
anladım sanırım ...
bana gelecek puan telekomünikasyon mühendisliğine teğet bile geçemeyeceğinden
elektronik ve haberleşme mühendisliğini araştırmaya başladım..açıklama için teşekkür ederim...
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gcbal Mezunları Derneği
»
Forum