Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Forum
Yardım
TinyPortal
Ara
Takvim
Facebook
Giriş Yap
Kayıt Ol
Gcbal Mezunları Derneği
»
Forum
»
Sinema, TV, Müzik
»
Tv,diziler,Programlar..
»
Türk Dizileri
(Moderatör:
dr.mete
) »
AŞK-I MEMNU
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: AŞK-I MEMNU (Okunma sayısı 505 defa)
pınar
Hacettepe Üniversitesi-Eczacılık Fakültesi
AŞK-I MEMNU
«
:
23 Ağustos 2008, 14:30:14 »
Ay Yapım, yeni sezonda Yaprak Dökümü ve Dudaktan Kalbe’den sonra Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından diziye uyarlanacak olan ’Aşk-ı Memnu’yu çekmeye hazırlanıyor.
Ağustos ayında çekimlerine başlanması planlanan dizinin başrolünde, sezonun iddialı yapımları arasında yer alan Hatırla Sevgili dizisinden Beren Saat ile Menekşe ile Halil dizisinden Kıvanç Tatlıtuğ oynayacak.
Dizi, Dudaktan Kalbe ve Yaprak Dökümü’nde olduğu gibi günümüze uyarlanmış haliyle ekranlara gelecek.
Dizinin diğer oyuncuları arasında Nebahat Çehre, Selçuk Yöntem ve Zerrin Tekindor da yer alacak.
Dizinin senaristleri ise Yaprak Dökümü, Menekşe ile Halil ve Dudaktan Kalbe dizilerinin senaristleri Melek Gençoğlu ve Ece Yörenç.
Dizinin çekileceği evlerden birisi de Rahmi Koç’un villası olacak. Özel kostümlerin hazırlandığı dizinin yönetmeni de Yaprak Dökümü dizisinin yönetmeni Mesude Erarslan.
esiş
AŞK-I MEMNU
«
Yanıtla #1 :
23 Ağustos 2008, 14:31:50 »
kıvanç tatlıtuğ varsa tutar bu dizi
>>FaRkLı qöRüNsék Dé AyNı $éyLéRi anLAtıor Vé yA$IOrUz...[H.C]<<
pınar
AŞK-I MEMNU
«
Yanıtla #2 :
29 Ağustos 2008, 20:38:38 »
Özeti
Firdevs Hanım Melih Bey takımı diye nitelendirilen bir ailedendir. Evlenir. İki kızı olur. Ahlaksız davranışlarından dolayı bir gün kocası kriz geçirerek ölür. Firdevs Hanımın kızları Bihter ve Peyker’dir. Kızları zamanla büyür ve Peyker evlenir. Firdevs Hanım ve kızları güzel görünmeye çok önem verirler. Firdevs Hanım, Adnan Bey ile evlenmek istemektedir. Adnan Bey o dönemdeki zenginlerdendir. Ama Adnan Bey Bihter’i ister. Firdevs Hanım bu evliliğe başta karşı çıkar ama sonra kabul etmek zorunda kalır. Adnan Bey’in Nihal ve Bülent adında iki çocuğu vardır. Nihal 12,Bülent yaklaşık 6 yaşındadır. Adnan Bey Bülent küçük iken karısını kaybetmiş. Nihal önce bu evliliğe soğuk bakar. Ama Bihter ile tanışınca onun içi ısınır. Bihter bu evlilikten iki yıl içinde sıkılır. Çünkü Adnan Bey ile aralarındaki yaş farkı büyüktür ve Bihter ona âşık olmadığını hisseder. Zamanla Behlül ile aralarında yasak bir ilişki başlar. Behlül Adnan Bey’in yiyenidir ve onlarla aynı evde kalmaktadır. Bihter gece herkes uyuduktan sonra Behlül’ün odasına girmektedir. Nihal zamanla Bihter’den nefret etmeye başlar. Çünkü Nihal’ın sevdiği hizmetçiler ve uşaklar evden ayrılmaktadırlar ve ona göre bunu Bihter sebep olmuştur. Son olarak Nihal’a annelik yapan mürebbiyesi Meille De Courton da gönderilir. Nihal’ın artık kimsesi kalmamıştır. Babasını eskiden çok sevmesine karşı, şimdi ona karşı bir nefret oluşmuştur. Firdevs Hanım kızlarından nefret etmektedir. Çünkü ona göre kızları onun gençliğini çalmıştır. Firdevs Hanım yaşlanmıştır ve hastalığını bahane ederek Adnan Beylerde kalmaya başlar. Bir süre sonra Bihter ile Behlül arasında bir şey olduğunu fark eder. Bihter’den intikam almak için Behlül ile Nihal’ı evlendirmeyi planlar. Nihal artık18 yaşındadır. Nihal ve Behlül bu fikre önce şaka diye aldırmazlar ama zamanla iş ciddileşir. Nihal ve Behlül birbirine âşık olur. Bihter bu duruma çıldırır. Behlül ile aralarında geçen her şeyi itiraf eder. Nihal şok geçirir ve çok hastalanır. Adnan Bey de aynı şoka uğramıştır. Bihter bu itiraftan sonra kedini öldürür. Behlül de evden kaçar. Baba ile kız bu olanları kısa sürede atlatır. Eski mutlu günlerine dönerler. Birlikte hiç kimseyi ve hiçbir şeyi düşünmeden mutlu bir tebessümle hayatlarına devam ederler.
HR.HEXALL
AŞK-I MEMNU
«
Yanıtla #3 :
29 Ağustos 2008, 22:32:47 »
salak bı dızıye benzıyo paso aşk ..
''Hayatımı iki şey değiştirdi,bunlardan biri futbol diğeri sigara.Futbol beni hayata bağladı,sigara futbol hayatımı bitirdi''
Johann cruyff
[ADMIN]
---[FLP]---
Administrator
[kaptanlvnt]
AŞK-I MEMNU
«
Yanıtla #4 :
29 Ağustos 2008, 22:47:07 »
Halit Ziya Uşaklıgil'in realist-naturalist bir romanıdır.Çok değerli bir eseridir.
Aşk-ı Memnu 1975 yılında TRT'de yayınlanan dizi Türk televizyonlarında yayınlanan
ilk yerli
dizidir. 33'er dakikalık 6 bölümden oluşan diziyi Halit Refiğ yönetmiştir. 2008 yılında ise aynı eseri Kanal D yayınlayacaktır.
Bakalım Nasıl bir dizi olucak müziği hoşuma gitti.
«
Son Düzenleme: 29 Ağustos 2008, 22:50:42 by [ADMIN]
»
pınar
AŞK-I MEMNU
«
Yanıtla #5 :
05 Eylül 2008, 14:27:47 »
İlk bölümü gayet güzeldi..Bence bu dizi tutar..
esiş
AŞK-I MEMNU
«
Yanıtla #6 :
05 Eylül 2008, 14:43:56 »
izlicem diye heveslendim ama ilk bölümünü izleyemedim,bidaha hç izleyemem
>>FaRkLı qöRüNsék Dé AyNı $éyLéRi anLAtıor Vé yA$IOrUz...[H.C]<<
symbolism
Uludağ Üniversitesi-felsefe-؟
AŞK-I MEMNU
«
Yanıtla #7 :
05 Eylül 2008, 17:06:26 »
beren saat e uyuz oluyorum ama ben uyuz oluyorum diye seyredilmicek de dğil heralde
hikaye çok iyi bence
HR.HEXALL
AŞK-I MEMNU
«
Yanıtla #8 :
05 Eylül 2008, 19:32:29 »
beren saate uyuz olunurmu hıc
''Hayatımı iki şey değiştirdi,bunlardan biri futbol diğeri sigara.Futbol beni hayata bağladı,sigara futbol hayatımı bitirdi''
Johann cruyff
symbolism
Uludağ Üniversitesi-felsefe-؟
AŞK-I MEMNU
«
Yanıtla #9 :
05 Eylül 2008, 20:48:39 »
valla ben erkek olmadığım için olma ihtimalim var
ayca
Gcbal'08 Kocaeli Ünv - Kimya
AK-I MEMNU
«
Yanıtla #10 :
09 Aralık 2008, 16:48:28 »
Yaprak dokumu gibi ilerleyen bolumlerde romandan cok farklilasacagi kesin...
.
Hiç Aklında Yokken Bir Işık Yanar...
.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gcbal Mezunları Derneği
»