Gönderen Konu: Bilgi Edinme  (Okunma sayısı 560 defa)

Çevrimdışı melloody

• Bir şey var aramızda...
    • Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #15 : 22 Temmuz 2009, 16:09:32 »
Eşit ağırlıkçıyım ben :D İngilizce ne alaka ki ;D

Dokuz Eylül Üniversitesi
 İşletme(İngilizce)

Çevrimdışı serayy

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #16 : 22 Temmuz 2009, 16:19:44 »
:D ingilizceciler bile yapıo anlamında dedim sen rahat rahat yaparsın :D
Karadeniz Teknik Üniversitesi
İngiliz dili ve edebiyatı

Çevrimdışı melloody

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #17 : 22 Temmuz 2009, 16:22:11 »
Ha tamam :D Bana ne oluyor böyle yaa, ben ki ev hanımı olmak istiyordum, bir anda fikrim değişti 3 diploma istiyorum :D Delirdim mi acabaa?? ???

Dokuz Eylül Üniversitesi
 İşletme(İngilizce)

Çevrimdışı serayy

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #18 : 22 Temmuz 2009, 16:27:30 »
diplomalı evhanımı olcan daha ne istiyosun :D

Çevrimdışı nadal90

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #19 : 22 Temmuz 2009, 16:28:19 »
diplomalı evhanımı olcan daha ne istiyosun :D

ilyas salman ın bi filmi wardı bu konuyla ilgili :D :D
NeVeR eNouGH NeVeR LaTe...

Çevrimdışı serayy

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #20 : 22 Temmuz 2009, 16:30:25 »
:D :D valla benim en büyük hayalim buydu:D 3 dil bilen diplomalı ev hanımı olcam çocuklarımında bilingual yapcam:D

Çevrimdışı melloody

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #21 : 22 Temmuz 2009, 16:52:52 »
:D :D :D Ben üniversiteyi bitirince 1-2 sene çalışıp sonra evlenip ev hanımı olmak, çocuk bakmak, yemek yapmak istiyorum yaa :D :D :D

Dokuz Eylül Üniversitesi
 İşletme(İngilizce)

Çevrimdışı hotprospect

• #a#_#hotp#_#tms#
    • Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #22 : 22 Temmuz 2009, 19:09:54 »
ben mühendis arkadaşlara sormak istiyorum

mühendis olmaya nasıl karar verdiniz?
 ya belki saçma gelicektir ama 3 sene sayısal okudum. kendimde hiç mühendis olma isteği yok böyle bir durum yaşayıp da mühendislik yazan var mı merak ettim.

Lise boyunca benim hayalim bilgisayar mühendisi olmaktı. Hatta bazı arkadaşlarım yıllığa 'umarım çok iyi bir bilgisayar mühendisi olursun' falan yazmışlardı.

Sonra tercih zamanı babamın 'oğlum, yarın tercihlerin son günü değil mi?' demesiyle irkildim. Ve CM'nin başından kalktım. Sonra biraz düşününce bil. müh. seçeneğinden vazgeçtim. Çünkü bilgisayar başında 'kalça' büyütme tarzı bir mesleği aslında hiç istemediğimi fark ettim. Sonra ikinci opsiyonum olan elektronik mühendisliğini birinci opsiyonum haline getirdim.

Yaptığım 22 tercihin tümü mühendislikti. Kazandığım takdirde gitmeyeceğim hiç bir yeri yazmadım. İlk tercihim Eskişehir Osmangazi, son tercihim Uludağ Elektronik idi.

Son anda da olsa doğru kararlar [şu an için doğru olduğunu düşünüyorum] vermek güzel. Bence mühendislik aklına yatmıyorsa tercih etme. Çünkü okurken bile 'Allah'ım benim burada ne işim var?' diye sorarsın kendi kendine. 

Analitik zekana güveniyor musun mesela? Mühendislik tercihlerinde [özellikle bilgisayar, elektronik, telekomünikasyon, endüstri tarzı mühendisliklerde] en önemli nokta bu bence.

Analitik zeka nedir?

Analitik zeka, analiz edebilme yeteneğini gösterir. Yani bir olayı, durumu ya da problemi küçük parçalara bölerek çözme yeteneğidir. Yani bir nevi algoritma kurabilmedir. Mesela bir hava yastığının nasıl çalıştığını tahmini olarak modelleyebilir misin? Ya da bilgisayara karmaşık bir işlem yaptırmak için bilgisayara ne gibi dizi komutlar vermen gerektiğini [yazılım].. Bu konuda iddialı değilsen bence hiç düşünme.

Ama tercih etsen de hiç bir zararı olmaz. Sonuçta Türkiye üniversitelerindeki eğitim sisteminin çarpıklığı nedeniyle amiyane ineklenerek üstesinden gelinebilir.

Bir örnek: 1. sınıfta bir arkadaşım vardı. Bilgisayar mühendisliği öğrencisi.. Adam daha bilgisayarı açmayı-kapamayı bilmiyordu. Bana gelip 'Salih, nasıl oluyo bu bilgisayar işleri diye sormuştu?'. İşte bu adam şu anda 3. sınıfa geçmiş durumda ve 2.5 ortalaması var. Bilgisayarlarla büyümüş, dahi seviyesinde iq'su olan bir diğer arkadaşım ise ders geçemiyor ne yazık ki..

Eğitim sistemi bozuk olduğu için fark etmeyecek yani.. Nasılsa bitirirsin. Ama sonradan mesleğin olacak bir şey sonuçta. İlgin yoksa direk es geç bence.
göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten,
affet senden habersiz aldığım her nefesten...
--------
t<1814400
---------

Çevrimdışı nadal90

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #23 : 22 Temmuz 2009, 19:14:35 »
yaa hotprospect e yüzde yüz katılıyorum eğitim sistemimiz başlı başına çarpık...öss de biyolojiden soru kaçırmayan adam matematik ve fizik den eksik yaptı diye tıp kazanamıyor...aynı çarpıklık üniversitede de devam ediyor...
NeVeR eNouGH NeVeR LaTe...

Çevrimdışı pınar

• Hacettepe Üniversitesi-Eczacılık Fakültesi
    • Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #24 : 24 Temmuz 2009, 15:07:25 »
sorumu cevaplayanlara özellikle de hotprospect e teşekkür ederim.

Çevrimdışı Signore kakan

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #25 : 24 Temmuz 2009, 17:26:49 »
buradan tüm mühendis arkadaşlara sesleniyorum ;doğuş üniversitesi burslu ing makine mühendisliği mi ? yoksa yıldız teknik üniversitesi metalurji ve malzeme mi ? tek cevap istiorum:D

Çevrimdışı hotprospect

• #a#_#hotp#_#tms#
    • Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #26 : 24 Temmuz 2009, 17:27:32 »
yıldız teknik üniversitesi metalurji ve malzeme
göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten,
affet senden habersiz aldığım her nefesten...
--------
t<1814400
---------

Yorum yaz