Gönderen Konu: Bilgi Edinme  (Okunma sayısı 558 defa)

Çevrimdışı [ADMIN]

• ---[FLP]---
  • Administrator
  • [kaptanlvnt]
    • Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« : 12 Temmuz 2008, 13:02:02 »
Bu bölümde tercihlerle ilgili her konuda kafanıza takılanları ve bilmek istediklerinizi sorabilirsiniz

Çevrimdışı gizemcbal411

• koü-elektronik ve haberleşme mühendisliği 2.sınıf
    • Profili Görüntüle
    • koü elohab filmi
Bilgi Edinme
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2009, 11:43:12 »
vakıf üniversiteleri hakkında ne düşünüyorsunuz paylaşabilirseniz sevinirim :)

Çevrimdışı nadal90

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2009, 13:08:49 »
eğer burslu yazacaksan yüksek ortalama tutturabilip diğer üniversitelere geçme şansın mevcut...benim bir arkadaşım boyle yaptı...ama oradan mezun olmayı düşünüyorsan isimli bir firmanın vakıf üniversitesini tercih etmeni tavsiye ederim ki çıkışında o firmada işe başlayasın...aksi halde pek iyi bakılmadığını duydum bu okullara piyasada...
NeVeR eNouGH NeVeR LaTe...

Çevrimdışı barışyusufidan

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2009, 13:42:11 »
benimde bildiğim kadarıyla vakıf üniversitelerinde belli bi ortalamanın altına düşersen bursun kalktığını duydum benden söylemesi :)
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Makine Müh.

Çevrimdışı gizemcbal411

• Profili Görüntüle
    • koü elohab filmi
Bilgi Edinme
« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2009, 13:42:47 »
doğuş üniversitesi burslu endüstri mühendisliğini araştırıyorum.hani vakıf üniversitesi öğrencileri burslu okusalarda başka biryerden burs bulamıyorlar gibi bir duyum aldım  verilen bu burs sadece eğitim masrafını karşılamakta bunun barınma masrafı kısmı beni düşündüren.böyle bir seçim yaptığımda maddi açıdan çok sarsmayacak bir yurt bulma ihtimalim var mı merak ediyorum.

Çevrimdışı gizemcbal411

• Profili Görüntüle
    • koü elohab filmi
Bilgi Edinme
« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2009, 13:44:24 »
benimde bildiğim kadarıyla vakıf üniversitelerinde belli bi ortalamanın altına düşersen bursun kalktığını duydum benden söylemesi :)
doğuş,arel,istanbul ticaret gibi üniversitelerde böyle bir sınırlama bulunmamakta.tam emin olmamakla beykent'te de aynı diye biliyorum :)
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2009, 14:05:10 by gizemcbal411 »

Çevrimdışı nadal90

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2009, 16:12:06 »
kuzenim doğuş üniversitesinin iki yıllık bir bölümünde okuyor...kampüsten pek memnun değil...yeşillik falan yok sırf bina...diğer kampüste de mimarlıktan bir arkadaş vardı o da hiç memnun değildi benden soylemesi not ortalaması işini de bir araştır derim...diğer konuya gelince belediye bursları ortadan kalktıktan sonra zaten burs almak iyice zorlaştı öğrenim kredsi alıp geri ödeyebilirsin....onun dışında diğer firmalarda aile üzerine kayıtlı ev arsa vs.vs. olmama babanın maaşının belli bir sınırı aşmaması vb...kriterlere cok bakılıyor..
NeVeR eNouGH NeVeR LaTe...

Çevrimdışı gizemcbal411

• Profili Görüntüle
    • koü elohab filmi
Bilgi Edinme
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2009, 18:09:50 »
hmm..not ortalaması işini araştırdım orada bir sıkıntı yokta kampüs olayı önemli tabi.bu öğrenim kredisinden mezun olan çok kişinin ağzı yanmış.beyaz eşyaya endeksli olmasında dolayı birçok kişi faizden yakınıyor hatta tercih konusunda açıldığında hemen herkes sakın öğrenim kredi alma demeye başlıyor komedi gibi Türkiye'de öğrenci olabilmek ;D
teşekkürler bilgiler için :)

Çevrimdışı pınar

• Hacettepe Üniversitesi-Eczacılık Fakültesi
    • Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #8 : 22 Temmuz 2009, 15:01:02 »
ben mühendis arkadaşlara sormak istiyorum

mühendis olmaya nasıl karar verdiniz?
 ya belki saçma gelicektir ama 3 sene sayısal okudum. kendimde hiç mühendis olma isteği yok böyle bir durum yaşayıp da mühendislik yazan var mı merak ettim.

Çevrimdışı barışyusufidan

• Genel Yönetici
    • Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #9 : 22 Temmuz 2009, 15:19:04 »
bu biraz kazık bi soru oldu :) ben önceleri (küçükken) askeriyeyi istiyordum. hayellerim suya gömülünce lisede makine mühendisliğine ilgilenmeye başladım.ama bu 10 sınıfta başladı. daha sonraları ablam endüstri mühendisliğini kazanınca (biraz etkilenerek) bu bölüme ilgi duydum. ama lise hayatında bunları çok fazla düşünmüyorsun. bence sen içnden başka bir meslek geçiyorsa onu yaz. bu senin iin daha ii olur. ama bide mühendis olduğunda sana "mühendis hanım" diyecekler. bide bunun karizmasını düşün :)
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Makine Müh.

Çevrimdışı meyece

• yezyi
  • Genel Yönetici
  • Niğde Üniversitesi - Makine Mühendisliği
    • Profili Görüntüle
    • GCBAL
Bilgi Edinme
« Yanıtla #10 : 22 Temmuz 2009, 15:29:29 »

ya belki saçma gelicektir ama 3 sene sayısal okudum. kendimde hiç mühendis olma isteği yok böyle bir durum yaşayıp da mühendislik yazan var mı merak ettim.

ilk başlarda belli bir meslek öne çıkmıyordu benim için. Lise 3 e giderken, bi misafirliğe gitmiştik ailecek, orada sordular ne okuyacaksın diye. Ağzımdan bir anda makine mühendisliği çıktı :)

(tabi ortaokula giderken moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği okuma hayalim vardı ama biraz gerçekçi düşününce bunun mümkün olmadığını anladım)
Niğde Üniversitesi - Mühendislik Mimarlık Fakültesi - Makine Mühendisliği - Yenilenebilir Enerji Kulübü - Nahita Güneş Arabası Takımı

Çevrimdışı serayy

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #11 : 22 Temmuz 2009, 15:32:09 »
aslında bizim bu kadar çelişki yaşamamızın nedeni meslekler hakkında tam olarak bilgilendirilmenin yapılamaması alan seçerken bile bir çoğumuz ileride olacağımız mesleğe göre değil kafamıza yada sevdiğimiz derslere göre yapıyoruz. bunun bilgilendirilmesi yapılsa belki en azından tercih haftasında isler dahada kolaylaşır. bende fazlasıyla meslek seçimi arasında kaldığımı bilirim lise 1 deyken hayalim endüstri mühendisi olmaktı son dönemlerinde lise birin gazetecilik ve psikoloji arasında gittm geldim sonra tamamıyla farklı bir alan yabancı dil seçtim ve şu anda ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum :D aslında severek yapabileceğim mesleğin bu olduğunu anladım. severek yapabileciğiniz meslekler belirlemeye çalışın.
Karadeniz Teknik Üniversitesi
İngiliz dili ve edebiyatı

Çevrimdışı serayy

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #12 : 22 Temmuz 2009, 15:34:42 »

ilk başlarda belli bir meslek öne çıkmıyordu benim için. Lise 3 e giderken, bi misafirliğe gitmiştik ailecek, orada sordular ne okuyacaksın diye. Ağzımdan bir anda makine mühendisliği çıktı :)

(tabi ortaokula giderken moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği okuma hayalim vardı ama biraz gerçekçi düşününce bunun mümkün olmadığını anladım)

böle tesadüflere de inanırım. annem bana hep ingilizce öğretmeni olcak benim kızım der dururdu. gülerdim ozmanlar. meğerse kadın haklıymış :D

Çevrimdışı melloody

• Bir şey var aramızda...
    • Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #13 : 22 Temmuz 2009, 15:39:51 »
Ben de bi soru sorucam o zaman. Şimdi ben ne olacağıma karar veremedim. Babam ''hukuk'' okumamı istiyor, ben ''psikoloji, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, pdr'' okumak istiyorum. Ama bir süredir şöyle ''ulan hukuk okuyum ben, bi de açıköğretimden kamu yönetimi okuyayım, nasıl olsa 2 sene değil mi, bi de halkla ilişkiler okuyayım'' diyorum. Kendimi aştım, delirdim galiba. Sizce ne yapmalıyım?

Dokuz Eylül Üniversitesi
 İşletme(İngilizce)

Çevrimdışı serayy

• Profili Görüntüle
Bilgi Edinme
« Yanıtla #14 : 22 Temmuz 2009, 15:48:06 »
açık öğretim olayı kolay bildiğim kadarıyla rahat yaparsın bizim arkadaşlar çok farklı bölüm okumamıza rağmen yapıyorlar...ingilizce yanında bide halkla ilişkiler o sizin için daha kolay olabilir...

Yorum yaz